Hoppa till innehåll

Steg 1

Skiss och offert

Börja med att skapa en gravsten i lugn och ro hemma med vårt digitala verktyg. Välj bland annat stenens form, granitsort, text samt dekor och se stenens utförande under tiden. När ni känner er nöjda skickar ni in skissen. I verktyget får du även en prisuppskattning.

Ni kan även kontakta oss för rådgivning om ni hellre vill att vi tar fram en ritning och offert direkt till er. Vi hjälper er genom hela processen, från beställning till montering.

Steg 2

Ritning och beställning

När ni i första steget skickat in en skiss granskar vi den och återkommer med en ritning där vi efter vår erfarenhet och kunskap anpassat stenen efter era önskemål. Här ser vi till att struktur, placering, textstorlek med mera blir optimalt så att ni utifrån den kan lägga en beställning.

Steg 3

Ansökan

Nu behöver både gravrättsinnehavare och kyrkogårdsförvaltning godkänna gravstenen.

Detta innebär att kyrkogårdsförvaltningen behöver ge sitt medgivande för uppsättning av gravstenen. Ritning och offert som ni får från oss på GRF fungerar som ansökan till kyrkogårdsförvaltningen. Det tar vanligtvis ca. 1–2 veckor att få ett godkännande.

Steg 4

Leverans, betalning och montering

I samband med orderbekräftelse får ni även information kring leverans av gravstenen. Fakturan för beställningen skickas ut när stenen monteras på gravplatsen.

Läs gärna våra monteringsbestämmelser.

Textkomplettering och renovering

En befintlig gravsten kan med tiden behöva omvårdnad och komplettering. Då finns vi här och hjälper till med gravering av ny text, renovering eller omslipning av gravstenen.

Skötselråd

Läs våra råd om hur du tar hand om din gravsten.

Har du frågor eller funderingar, hör av dig till oss.

Maila oss på info@grf.se eller ring 0454-77 24 40

Bäst för miljön

Vår granit bryts här i Sverige och Norden. På så sätt undviker vi långa transportsträckor från andra delar av världen. Vilket är bättre både för gravstenens kvalitet och för vårt klimat.