Hoppa till innehåll

Bra miljöval

Vårt hållbarhetsarbete

Samtliga företag inom vår koncern arbetar med hållbarhet. Det innebär att vi i samtliga processer för att bryta och förädla granit till gravmonument arbetar mot målet att halvera processernas CO2 påverkan till år 2030.

Som första naturstensföretag i Sverige har Naturstenskompaniet tagit fram en miljövarudeklaration som har granskats och godkänts av EPD International. Vi ser detta som ett viktigt steg i att veta vilka delar som kan förbättras vid framtagandet av våra produkter.

Vi behöver inte bryta och frakta vår granit från andra delar av världen. En importerad gravsten från till exempel Kina, har en miljöpåverkan som är mer än 4 gånger högre, än de gravstenar som tillverkas av GRF i svensk och nordisk granit.

Bra miljöval

Hållbarhet i vår koncern

Nordisk natursten blir vackrare med åren och håller väldigt länge. Men under produktion och transport kan vi göra ännu mer för lägre miljöpåverkan. Läs mer hos Naturstenskompaniet.

OM OSS

Våra stenbrott

Med våra 18 egna stenbrott runt om i Sverige och Norden kan vi erbjuda och garantera vacker granit i högsta kvalité.

Karta över Sverige

Verktyg

Skapa skiss på gravsten

Bläddra i vårt sortiment och anpassa gravsten efter era önskemål. Välj form på sten, granitsort, text och dekor. Precis så som ni vill ha det.